Välj en sida

Kristna skolan

Södermalmskyrkans Kristna Skola är en fristående skola med konfessionell kristen inriktning. Skolan har ca 290 elever, fördelade på årskurs F-9, samt fritidshem. Skolan grundades 1986 och är belägen i ett lugnt och naturnära område i närförorten Hammarbyhöjden. Skolans elever speglar huvudmannen Södermalmskyrkans internationella prägel, då ca hälften av eleverna har ett annat modersmål än svenska.

Skolans vision är att se till hela människan; intellektuellt, socialt, fysiskt och andligt, samt att engagera både elever, föräldrar och lärare i barnets utveckling. Skolans vision består av fyra ledord:

Vinna- Jag vinner hjärtan

Befästa- Jag lär mig nya saker

Träna-Jag utvecklas i kunskap och karaktär

Sända- Jag är redo för nästa steg i livet

Skolan har under åren arbetat mycket med utvärdering och kvalitetsutveckling. Detta gav stor belöning år 2009, då Södermalmskyrkans Kristna Skola blev utnämnd till Stockholms bästa skola av Stockholms Stad. I skolverkets statistik för slutbetyg hos klass 9, från hösten 2013 så placerade sig Södermalmskyrkan Kristna Skola som den 14:e bästa grundskolan i hela Sverige! Niorna som gick ut hade med andra ord 14:e högsta meritvärdet i sina betyg – sett till Sveriges 1651 grundskolor.

Vill du veta mer om vår skola? Besök vår hemsida www.kristnaskolan.se